VERKSAMHET FÖR VUXNA

I en tid då de flesta lider av tidsbrist kan det ändå vara viktigt att då och då stanna upp och tänka efter. Ta time-out, för att använda idrottsspråk. I församlingen erbjuder vi också samlingar med möjlighet till reflektion och eftertanke där avsikten är att mänskor kan möta varandra på djupet, så att också ett Gudsmöte kan äga rum.

Samlingarna är öppna för alla och förutsätter inga förhandskunskaper.

Mat Tro Prat

Med särskilt fokus på dig som varit med i kyrkan ett bra tag men som inte riktigt hittat ditt sammanhang. Du är kanske kring 30 sträcket och funderar på vad tron har att ge i det här skedet av livet. Om detta samtalar vi kring middagsbordet i Matteus.

Torsdagsträffen

En grupp för Dej som vill ha trevlig gemenskap med sång och samtal.
Varannan torsdag i Matteuskyrkan (2 vån) kl. 13-14.30. Kaffeservering 3 €. Höstens första gång: 7.9.17

Samling för män

En fredag i månaden diskussionskväll för män kl.19-21, i Matteuskyrkan ( 2 vån).

29.9 Veikko Tastén, Bilbeln –förstå eller inte förstå?
27.10 Johan Hallvar, Vad gav reformationens märkesår?
24.11 Rolf Steffansson, Hoppets vägkarta – Kyrkans mission idag
15.12 Julfest

Julfest

Kvinnor mitt i livet

En måndag i månaden kl.18.00 i Matteuskyrkan (2 vån).

Matteus.SALT

Längtar du också efter mera? Mera kunskap om Gud, Jesus, bibeln och det kristna livet. Ett tillfälle där tron kan växa och praktiseras. Där ord förbyts i kraft. Intressanta teman kring ämnen som vi alla längtar efter. Uppdelat i små läckra salta bitar, som en brunch. Matteus.SALT för dig.

Matteus.SALT är ett forum för dig som längtar efter mera och djupare insikt i den kristna tron. Vi vill erbjuda ett lättillgängligt och fritt tillfälle med utrymme för praktiska övningar, frågor och diskussion. Med hjälp av entusiastiska föreläsare som inspirerar och engagerar får vi fördjupa oss i intressanta bibliska frågor. Matteus.SALT är inte bara prat, utan även mat. Varje tillfälle börjar med en utsökt brunch 5€. Sedan följer anförande, diskussion, avslutning och frågor. Matteus.SALT för dig, en lördag i månaden klockan 10:00-11:45.

Höstens datum:

30.9 Förnya era sinnen – Hur då? Matias Gädda
21.10 Tio i topp i ditt liv – om värderingar, Stig-Olof och
Kristina Fernström

4.11 Jag tror på den helige Anden, Stefan Forsén

Stickklubben

Varannan torsdag under höst- och vårterminen kl. 12-14. Höstens första gång 7.9.
Mattessalen 2vån, ingång via kansliet, Åbohusv. 3
Mera info: diakonissa Carita Riitakorpi, tfn 09-23407328

En grupp för sörjande

Kontakta diakonissan för mera information.