VÄLKOMMEN TILL LEKHOLMEN !

Lekholmen är Helsingforsförsamlingarnas egen sommarö, vackert belägen strax utanför östra Helsingfors. På "Lekis" finns en barnvänlig strand, möjlighet att äta och det ordnas program och andaktsliv för alla.

Till Lekholmen är alla välkomna, antingen för ett dagsbesök eller för att sova över. Att övernatta kostar inget men du behöver anmäla dig före du kommer så att det säkert finns plats för dig! Den som stannar över natten på Lekis kallas för "holmbo", och för holmborna ordnas också eget program av holmens egna ungdomsledare. För barn och ungdomar ordnas särskilt program varje vecka:

Barnens tisdag: Varje tisdag ordnar holmungdomsledarna barnprogram, det kan vara allt från pyssel och sångstunder till cirkusakrobatik och piraternas skattjakt. Avfärd 10.45 från Degerö, Rävsundsvägen. Tillbaka 15.00 Samma plats.

Lekisonsdagarna riktar sig till dig som är mellan 15-18 år. Programmet består av lekar, grillning och mässa. Start 17:45 från Degerö, tillbaka 21:35 till Degerö.

Lekistorsdagarna riktar sig till dig som är mellan 18 och 25 år. Vi firar kvällen tillsammans med grillning, lekar, bastu och andakt. Kom ut till holmen för att lära känna nya människor och umgås! Start 17:45 från Degerö, tillbaka 21:35 till Degerö.

För vuxna ordnas det särskilda utflykter till holmen under sommaren. Kolla när i FB gruppen "unga vuxna i Hfors" eller genom att kontakta Jessica Högnabba 050 380 0662 / jessica.hognabba@evl.fi.

Utfärd med en grupp: Grupper är hjärtligt välkomna ut till holmen på heldagsutfärd eller kanske bara för att fira mässa en kväll. Kontakta Jessica Högnabba för mer information: Jessica Högnabba 050 380 0662 / jessica.hognabba@evl.fi.

Andaktsliv: På lekholmen firas andakt morgon och kväll och alla besökare är välkomna med.

Äta på holmen

Du kan välja om du köper mat på holmen eller om du tar mat med dig. På holmen finns kylskåp, mikro och grillmöjlighet för holmbor. Vuxna betalar 16 euro/dygn för helpension. Holmbor som deltar i holboverksamheten betalar 8 euro/dygn för mat. Det billigare priset gäller i första hand icke myndiga och studerande. Man kan också komma till holmen och delta i programmet och äta egen mat.

Ta sig till holmen

Suomen Saaristokuljetus trafikerar dagligen till Lekholmen. Du kan stiga på båten i Hagnäs, på Degerö (Rävsundsvägen 2) eller i Nordsjö (Sandkajen 1). Båten kostar 3 euro, under 4-åringar åker gratis.

Båttidtabell

Mer info om båten: Suomen Saaristokuljetus Oy // tel. 0500 102 111 www.suomensaaristokuljetus.fi

• Holmen är öppen för besökare hela sommaren: 5.6-12.8.

• Anmäl dig som holmbo: Tel. 050 4653410 / lekholmenonline@gmail.com

• Grupputfärder och besök: Jessica Högnabba 050 380 0662 / jessica.hognabba@evl.fi

• Följ också Lekholmen på facebook // lekholmen_snap // lekholmen_insta //

• Mera info och båttidtabell på www.lekholmen.fi